LA FE

8.10.09

D’entrada una definició laica de fe: Creure en una cosa que no es veu o que no es comprèn. I una altra: Creure que una cosa és possible, que una idea es pot fer realitat.

A partir d’aquestes premisses i aplicant-les a la vida de cada dia, la fe ens permet viure tranquils i confiats. Ens facilita la tasca de fluir sense angoixa i més encara, gaudir de la vida en tot moment.

Hi ha una afirmació que diu: “La vida et revela sempre allò que et cal saber i et fa arribar allò que necessites en el moment oportú i de la forma més adequada”. Per tant, per què ens hem d’amoïnar contínuament per la incertesa que ens envolta? Mai ho sabrem tot, ni falta que ens fa.

Allò que realment ens convé apareix sempre, només ens cal estar alerta i agafar tot el que la vida ens envia i fer-ne el millor ús. Tot passa, tot canvia, tot està en moviment. La saviesa popular te una expressió molt gràfica: “L’ocasió la pinten calba i tenim que agafar-la pels pèls”

O sigui que és cosa nostra estar a l’aguait, primer per adonar-nos de les oportunitats que se’ns presenten i tot seguit per agafar-les i enriquir la nostra vida amb noves experiències, per que viure és el temps d’experimentar, de provar com més coses millor, d’anar tant lluny com sigui, d’aprofundir fins on l’empenta ens porti.

Amb l’eina de la fe el camí de la vida és lleuger, plàcid i abundós per que la nostra energia s´aplica de forma profitosa a gaudir de la vida sense malversar-ne gens en “discutir” amb la realitat, en voler “garanties”, en exigir “explicacions” i “seguretats” que mai obtindrem.

Estem molt ben “equipats” per aquest gran viatge que és la vida; i la fe és un dels components importants del nostre equipament. Fem-la servir i tot ens resultarà fàcil.

No hay comentarios: