EL MISTERI

8.09.09

Quantes coses desconeixem! Quants aspectes se’ns amaguen! I quina fal·lera que tenim de voler-ho saber tot. Es veu que no ens recordem d’allò que ja fa molt temps va dir el savi "sólo sé que no sé nada". Però nosaltres vinga remenar-ho tot per que sinó no estem tranquils.

Doncs ho hem de dir ben alt i d’una vegada per totes: LA VIDA ÉS UN MISTERI ! No cal que hi donem més tombs per que en això està la gràcia. Quan llegim una novel·la o anem a veure una pel·lícula la gràcia està en no saber-ne la trama. El que ens agrada és endinsar-nos-hi, anar-la descobrint…

La Vida, es una novel·la grandiosa, una pel·lícula incommensurable en la que estem immersos com actors i espectadors alhora. Per això el "guió" es va descobrint de forma gradual, conforme anem vivint l’anem interpretant i, el més important, l’anem "adaptant", per que tenim la capacitat i "l’autorització" de fer-ho. És una obra amb un final "obert" que nosaltres podem decidir.

La Vida és una energia que s’expressa a traves nostre. A traves de qualsevol ésser viu… i tot està viu! Nosaltres som imprescindibles però alhora dependents. Sense nosaltres la Vida no es podria expressar, però sense la vida nosaltres no podríem existir. Ens necessitem mútuament.

Una mica és allò de, què és primer l’ou o la gallina? Quan naixem, la vida ens posa en marxa a nosaltres i es posa en marxa ella mateixa manifestant-se a traves nostre. De la nostra part tenim l’opció de contribuir-hi "mantenint" la vida en nosaltres o bé de treure’ns-la. Allò del lliure arbitri començaria per aquí. Una vegada viu, tu decideixes que en fas de la vida, tenint clar que no hi ha "manual d’instruccions".

I aquesta és la clau de volta: En no saber de què va la història, tots tenim curiositat de veure que hi ha en això de la vida i ens hi endinsem, hi participem, en fruïm i ens la fem a la nostra mida. Aquest és el gran secret: Tots hi podem prendre part per que hi ha "papers" de tota mena, per a tots els gustos.

Benvingut sigui el "misteri" per que tots estem encantats de jugar a "cuc--amagar". Intentar descobrir el que està amagat és l’entreteniment per excel·lència de totes les èpoques i de tots els éssers humans. És el que dóna sentit al nostre viure.

No hay comentarios: