L'ECONOMIA DE LA VIDA

(7.07.09)

Sembla que el valor que donem a les coses és proporcional al preu que estem disposats a pagar-ne. En qualsevol cas, tot té un preu i aquest preu, en la majoria dels casos, no és en diners.: Comoditat, prestigi, seguretat, reconeixement social, tranquilitat, etc..

L´intercanvi el mesura cadascú i varia en funció de l´època de la vida, de la circumstància social, del plantejament espiritual, etc... L´escala de valors és variada, variable i per damunt de tot, és una cosa exclussiva de cadascú. La influència de l´entorn és evident però en el fons cada persona hi dóna la seva empremta i es regeix pels barems que li semblen més convenients.

Sigui quina sigui la valoració personal, els resultats sempre s´equilibren. És com un líquid en vasos comunicats. Si en poses en un cantó n´augmenta també en l´altre i si en treus d´una banda se´n rebaixa de l´altra.

Disposem d´un pou d´energia del que podem extreure´n continuament i aplicar de la forma que més ens agradi però sempre tenint en compte l´equilibri esmentat. Cadascú fa un ús lliure d´aquesta font d´energia.Uns renuncien a comoditats per experimentar aventures. D´altres s´estimen més la seguretat d´una vida ben organitzada encara que sense emocions. I una majoria suporten situacions decebedores per por d´arriscar-se a cercar millors plantejaments.

La vida és moviment, és ritme, és canvi. Restar aferrat al que és te -sigui el que sigui- és limitar la teva experiència de la vida. Provar coses noves te un doble component d´incertesa i d´estímul que el fa atractíu. Si no ho proves, no ho saps: Pots assolir experiències molt fermes o et pots topar amb fracassos estrepitosos. Tant en un cas com en l´altre però, el fet d´haver viscut una nova experiència et referma en la sensació d´estar viu.

Quan acabem els nostres dies en aquesta realitat aflorarà el pensament de les coses que podiem haver intentat i no ho vam fer i llavors ja serà tard. L´èxit a la vida no és triomfar en tot el que fem sino intentar quantes més coses millor.

En aquesta realitat material hi he vingut a experimentar...
Quina cosa no me´n puc anar sense fer-la ?
Ara que encara tinc temps, què m´agradaria fer ?

No hay comentarios: